Serto - Tuotteet eri ihotyypeille

Tuotteet eri ihotyypeille

Ihotyyppiin vaikuttavat muun muassa geeniperimä, ikä, ympäristötekijät sekä vuodenajat. Ihotyypit voidaan jakaa normaaliin, kuivaan, rasvaiseen ja sekaihoon.


Herkän ihon hoito syksyllä ja talvella

Syys- ja talviaikaan kuiva sisä- ja ulkoilma sekä suuret lämpötilavaihtelut rasittavat ja kuivattavat herkkää ihoa.


Näin hoidat kasvojen herkkää ihoa hellävaraisesti

Lue kuinka hoidat kasvojasi hellävaraisesti ja miten valitset juuri sinun herkälle ihotyypillesi ja kosvojen hoitorutiineihisi sopivat tuotteet.


Herkän ihon hoito keväällä ja kesällä

Herkkä iho reagoi kevään ja kesän tuomiin haasteisiin eri tavoin kuin syksyllä ja talvella. Seuraavilla vinkeillä hoidat ja suojaat herkkää ihoasi pölyltä ja auringonpaisteelta.


Löydä sinulle sopivimmat kasvovoiteet

Kaipaako herkkä ihosi kosteutusta, suojaa vai erityistä hoitoa? Suomalaiselta Erisanilta löydät juuri sinun ihotyypillesi ja tarpeisiisi sopivat herkän ihon kasvovoiteet, jotka on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa.


Löydä sinulle sopivimmat kasvojen puhdistusaineet

Kaipaatko nopeaa vai perusteellista puhdistusta? Suomalaiselta Erisanilta löydät juuri sinun herkälle ihotyypillesi ja tarpeisiisi sopivat kasvojen puhdistusaineet, jotka on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa.


Näin hoidat helposti reagoivaa tai ärsyyntynyttä ihoa

Ärsyyntynyt iho on usein punoittava, kutiseva tai kirvelevä. Ihon reagointi johtuu useimmiten tuotteen sopimattomuudesta omalle iholle, vääristä käyttötavoista kuten liiallisesta pesemisestä voimakkailla puhdistusaineilla tai ihon kunnosta.


Nuku itsesi kauniiksi

Riittävän pitkä ja syvä uni saa ihosi ja mielesi hehkumaan. Syvän unen aikana erittyy kasvuhormonia, jota ihosi tarvitsee uusiutuakseen. Kun laadukasta unta saadaan riittävästi, iho näyttää kirkkaalta, tasaiselta ja kauniilta. Kalpea iho ja tummat silmänaluset kertovat usein liian vähäisestä unesta.


Mitä eroa on päivä- ja yövoiteella?

Päiväsaikaan iho joutuu kovemmalle rasitukselle kuin yöaikaan. Päivävoiteen tärkein tehtävä on suojata ihoa ulkoisilta rasituksilta. Yöaikaan ihon uusiutuminen on vilkkaimmillaan ja iho vastaanottaa parhaiten erilaisia tehoaineita. Yövoiteen tärkein tehtävä on tukea ihon yönaikaista uudistumista.


Miksi tarvitsen erillisen silmänympärysvoiteen?

Silmänympärysiho on selvästi muuta ihoa ohuempaa ja on siksi erityisen altis juonteiden syntymiselle.


Kuiva ja herkkä iho janoaa vettä sekä kosteutusta

Kuiva iho janoaa kosteutusta. Pitkä suihku, kylpeminen ja uiminen parantavat ihon vesipitoisuutta.


Kuiva ja herkkä iho reagoi hikoiluun herkästi

Liikuntaa parantaa terveyttä ja henkistä hyvinvointia, vähentää stressiä ja nostaa mielialaa. Hikoilu ja hankautumat voivat kuitenkin ärsyttää herkkää ihoa.


Mitä Allergiatunnus kertoo tuotteesta?

Allergiatunnuksen myöntää Allergia, Iho- ja Astmaliitto, joka toimii allergiaa ja astmaa sairastavien edunvalvojana.