7 VINKKIÄ: NÄIN HELPOTAT PYYKKIKAAOSTA

  1. Järjestä vaatekaapit niin, että kaikille vaatteille löytyy paikka. Käy läpi vaatevarastot puolivuosittain. Siirrä pieneksi käyneet ja käyttämättömät vaatteet kirpputorikassiin tai vie suoraan kierrätykseen. Varaa myös laatikko vaatteille, joista et halua vielä luopua. Niistä saattaa olla iloa myöhemmin. Mitä vähemmän kaapissasi on vaatteita, sitä pienempinä pyykkikasat pysyvät.
  2. Varaa paikka vaatteille, jotka eivät vielä vaadi pesua. Tuoli makuuhuoneessa tai hylly vaatekaapissa toimii hyvin. Lattialla lojuvia vaatteita ei ole mukava laittaa uudestaan päälle.
  3. Varaa kaikkiin makuuhuoneisiin pyykkikorit. Myös lapsille voi opettaa, mitkä vaatteet vaativat pesua ja mihin likapyykki viedään.
  4. Varaa aikaa pyykinpesuun. Pyykkipäivä toimii hyvin ja kerralla kannattaa pestä aina kaikki kodin pyykit. Toisaalta viikonloppuja ei välttämättä halua käyttää pyykinpesuun – silloin toimii ”yksi koneellinen illassa” –käytäntö.
  5. Opettele käyttämään pyykinpesukoneen ajastinta. Ajastimen avulla pyykit ovat levitysvalmiina jo aamulla herätessä. Silloin päivässä peseekin jo kaksi koneellista pyykkiä!
  6. Mieti, onko vaatteiden silitys sinulla tärkeää. Vaatteiden silitys helpottaa tekstiilien puhtaanapitoa ja niistä irtoaa silittämisen jälkeen vähemmän pölyä. Helpotat silittämistä, kun laitat paidat yms. henkariin kuivumaan ja käytät pesussa Erisan Huuhteluainetta. Toisaalta silittämisestäkin voi laistaa – mieti mikä sinulle on tärkeintä.
  7. Vie puhtaat pyykit mahdollisimman nopeasti kuivumisen jälkeen kaappeihin. Silloin pyykkitila pysyy mahdollisimman siistinä. Lapset on mukava ottaa viikkauspuuhiin mukaan. Samalla he oppivat omien vaatteidensa sijainnin.

VINKKI: Perheen pienimmät tykkäävät etsiä puhtaista sukista pareja!


MITÄ ALLERGIATUNNUS KERTOO TUOTTEESTA?
Mustikoita
NÄIN POISTAT TAHRAT TEKSTIILEISTÄ
MIKSI KANNATTAA KÄYTTÄÄ HUUHTELUAINETTA?