Tuotteet eri ihotyypeille

Ihotyyppiin vaikuttavat muun muassa geeniperimä, ikä, ympäristötekijät sekä vuodenajat. Ihotyypit voidaan jakaa normaaliin, kuivaan, rasvaiseen ja sekaihoon.

Parhaiten omalle iholle sopivat tuotteet löytyvät kokeilemalla. Jos ihoa kiristää tai kirvelee rasvauksen jälkeen, kannattaa valita rasvaisempi voide. Jos taas voiteen käytöstä tulee näppylöitä, kannattaa kokeilla kevyempää voidetta.

Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä. Erilaiset ärsykkeet kuten pakkanen, viima, karkeat vaatteet sekä jotkin kosmetiikkatuotteet voivat ärsyttää herkkää ihoa ja saada aikaan kutinaa, punoitusta tai kirvelyä. Kaikki hajusteettomat Erisan-tuotteet on kehitetty herkälle iholle yhdessä Allergia-, iho- ja Astmaliiton kanssa.

NORMAALI IHO

Normaalissa ihossa toiminnot ovat tasapainossa eikä iho ole kuiva eikä rasvainen. Iho on pehmeä ja sileä. Normaalille iholle sopivat tuotteet säilyttävät ihon kosteustasapainon sekä suojaavat ihoa.

Normaalille iholle suosittelemme:

SEKAIHO

Sekaihossa T-alueen (nenä, otsa, leuka) talineritys on lisääntynyt ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia. Muualla kasvoissa iho on normaali tai kuiva. Sekaihoa kannattaa hoitaa sen ihotyypin mukaisesti, jota ihossa on eniten.

Sekaiholle suosittelemme:

RASVOITTUVA IHO

Rasvaisen ihon talineritys on lisääntynyt, iho kiiltää ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia. Ihohuokoset ovat usein laajentuneita. Rasvaisen ihon huolellinen ja säännöllinen puhdistaminen on erityisen tärkeää.

Rasvaiselle iholle suosittelemme:

KUIVA IHO

Kuivasta ihosta puuttuu veden haihtumista estäviä rasvoja. Kuivan ihon pinta voi olla karhea, hilseilevä tai kutiseva. Lisäksi kuivaan ihoon muodostuu normaalia ja rasvaista ihoa helpommin juonteita. Kuivalle iholle sopivat tuotteet estävät kosteuden haihtumista iholta.

Kuivalle iholle suosittelemme:


TUTKITTUA HYÖTYÄ PREBIOOTTISISTA IHONHOITOTUOTTEISTA
LUONNONKOSMETIIKASTA TUKEA HERKÄN IHON HYVINVOINNILLE
Erisa täyteläinen jalkavoide, käsivoide ja kosteusvoide
Herkän ihon hoito syksyllä ja talvella