PYYKINPESUOHJEET

Täältä löydät yksityiskohtaiset pyykinpesuohjeet tahrojen poistoon, lämpötilan valintaan, pesumerkintöihin sekä vinkkejä pyykinpesuun ja kuivaukseen.

ENNEN PESUA

Lajittele pyykki värin, materiaalin, likaisuuden ja pesulämpötilan mukaan. Värjäävät tekstiilit, kuten tummat farkut ja uudet värilliset vaatteet on hyvä pestä erikseen. Kaikkien pesumerkkien selitykset löydät täältä.

Tyhjennä taskut, sulje vetoketjut ja käännä värilliset vaatteet nurinpäin.

Esikäsittele tahrat – tavallisimpiin tahroihin voit kokeilla Erisan Pyykinpesunestettä levitettynä suoraan tahralle. Tahranpoisto-oppaastamme löydät tarkemmat ohjeet kaikkiin yleisimpiin tahroihin.

Mitä nopeammin tahrat poistaa tekstiileistä, sitä helpommin ne lähtevät. Pinttyneitä tahroja on vaikeaa irrottaa.

PYYKINPESU

Pese täysiä koneellisia, niin säästät pesuainetta, vettä ja energiaa.

Noudata tekstiilien ohjelämpötiloja. Liian kuuma vesi voi kutistaa ja haalistaa vaatteita. Jotkut värilliset vaatteet voivat puolestaan päästää väriä liian alhaisessa lämpötilassa. Erisan Pyykinpesunestettä voit käyttää 60 asteeseen saakka, Erisan Valko ja Erisan Kirjo pyykinpesujauheita 90 asteeseen.

Annostele pesuaine pyykin määrän, likaisuuden ja veden kovuuden mukaisesti.

Erisan Huuhteluaine poistaa pyykistä sähköisyyttä, helpottaa silitystä ja nopeuttaa pyykin kuivumista. Huuhteluaine ei kuitenkaan sovi kaikille tekstiileille, kuten kalvo- ja elastaanikankaille.

PYYKIN KUIVAUS

Pyykki kannattaa ripustaa kuivumaan heti pesun jälkeen. Jos märät vaatteet ovat pitkään koneessa, niihin voi tulla tunkkainen haju.

Jätä pesun jälkeen pesukoneen luukku auki sekä annostelulokero raolleen, jotta ne kuivuvat.


MITÄ ALLERGIATUNNUS KERTOO TUOTTEESTA?
Mustikoita
NÄIN POISTAT TAHRAT TEKSTIILEISTÄ
MIKSI KANNATTAA KÄYTTÄÄ HUUHTELUAINETTA?