Serto - Näin poistat tahrat tekstiileistä

Näin poistat tahrat tekstiileistä

Tahrat irtoava parhaiten, kun ne poistetaan heti tuoreeltaan. Pinttyneitä tahroja voi olla jopa mahdotonta poistaa. Tuoreisiin, tavallisimpiin tahroihin tehoaa useimmiten esikäsittely Erisan Pyykinpesunesteellä. Esikäsittelyssä nestemäistä pyykinpesuainetta levitetään suoraan tahralle ja annetaan vaikuttaa hetki. Tämän jälkeen tekstiili pestään normaalisti pesuohjeen mukaan. Osa tahroista on huuhdeltava tuoreina kylmällä vedellä ennen pesua.

Valkaisuaine poistaa tahroja tehokkaasti

Yli 60-asteen pesua kestävät tahraiset tekstiilit voi pestä valkaisuainetta sisältävällä Erisan Valko Pyykinpesujauheella. Valkaisuaine poistaa useita tavallisia tahroja, kuten tee, kahvi ja mehutahroja, mutta haalistaa erityisesti usein käytettynä tekstiilien värejä. Jos tekstiili pitää pestä matalassa 30–40-asteen pesulämpötilassa, kannattaa valita Erisan Pyykinpesuneste, sillä se irrottaa tahroja tehokkaammin matalissa lämpötiloissa.

Tahrojen esikäsittelyssä sekä pesulämpötilan valinnassa on aina huomioitava tekstiilin kestävyys. Kaikki materiaalit eivät kestä esikäsittelyä, korkeita pesulämpötiloja eivätkä valkaisuaineita. On myös sellaisia tahroja, joihin mitkään keinot eivät auta. Jos tahrat eivät irtoa pesussa, ne saattavat tahrasta riippuen haalistua auringossa.

Tutustu Erisan Tahranpoisto-oppaaseen täällä.