VAUVAN PYYKKI

Lapsen pehmoleluja

Vauvalla on erityisen herkkä iho, joten kaikki vauvan pyykki on hyvä pestä hellävaraisilla ja hajusteettomilla pesuaineilla. Kaikki Erisan-pyykinpesuaineet sopivat erinomaisesti vauvan pyykin pesuun, sillä niissä ei ole lainkaan hajusteita tai väriaineita. Vauvan pyykistä saa erityisen pehmeää käyttämällä lisäksi hajusteetonta huuhteluainetta. Jos perheessä on allergiaa, voi tekstiilit lisäksi silittää pesun jälkeen. Silitetyistä tekstiileistä ei irtoa yhtä paljoa pölyä eikä likatahrat tartu vaatteeseen niin helposti.

Vauvalle kannattaa hankkia sellaisia vaatteita, jotka kestävät 60-asteen pesun, sillä tahrat ja mikrobit puhdistuvat parhaiten vähintään 60-asteessa. Noudata kuitenkin aina vaatteissa olevia pesuohjemerkintöjä. Lakanat ja pyyhkeet on syytä pestä aina vähintään 60 asteen pesulämpötilassa sekä välillä myös 90-asteessa – pesuohjeiden niin salliessa. Kaikki uudet vauvan tekstiilit on hyvä pestä ennen käyttöön ottoa.

PEHMOLELUT

Myös pehmolelut kaipaavat välillä tuuletusta ja pesua – kannattaakin suosia sellaisia leluja, jotka kestävät vesipesua. Jos pehmolelu kestää konepesua, sen voi pestä pesupussissa. Muutoin pehmolelun voi pestä käsin Erisanin Pyykinpesunesteellä. Pesujen välillä pehmoleluja voi myös pyyhkiä kostealla liinalla.

KESTOVAIPAT

Kestovaipoille sopii Erisanin Pyykinpesuneste, sillä se sisältää alle 5 % saippuaa, eikä lainkaan valkaisuainetta tai zeoliittia. Kestovaipat huuhdellaan heti käytön jälkeen ennen pesukoneeseen laittamista. Kestovaipat on hyvä pestä vähintään 60 asteen pesulämpötilassa sekä välillä myös 90 asteessa – mikäli pesuohjeet niin sallivat. Villaisille vaippahousuille suositellaan kuitenkin käsinpesua 30 asteessa. Noudata aina kestovaippojen pesumerkintöjä. Kestovaipoille ei suositella huuhteluainetta. Myös kestovaipat on hyvä pestä ennen käyttöön ottoa.

Tutustu myös tahranpoistovinkkeihin ja pyykinpesuohjeisiin.


MITÄ ALLERGIATUNNUS KERTOO TUOTTEESTA?
Mustikoita
NÄIN POISTAT TAHRAT TEKSTIILEISTÄ
MIKSI KANNATTAA KÄYTTÄÄ HUUHTELUAINETTA?